Wij zijn de Meet5-community. We zijn samen open, vriendelijk en ontspannen. We hebben een paar community-regels opgesteld, zodat iedereen het bij Meet5 leuk heeft.

 1. De gouden regel: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 2. Communiceer: In gesprek blijven is belangrijk. Anderen weten niet wat jij denkt, dus zorg altijd voor dat je helder en duidelijk communiceert.
 3. Wees jezelf: We willen allemaal weten met wie we te maken hebben. Daarom is het belangrijk dat je op je eerste profielfoto duidelijk herkenbaar bent. Kies daarvoor een recente foto.
 4. Respecteer elkaar: We gaan respectvol met elkaar om. Kom op tijd bij activiteiten en laat het in de groepschat even weten als je later bent. Kun je er niet bij zijn, zeg dan meteen af.
 5. Maak keuzes: Meld je alleen aan bij meerdere activiteiten als daar voldoende tijd tussen zit, zodat je overal op tijd kunt zijn. Zeg niet kort van tevoren af om nog snel bij een andere activiteit mee te doen. En kom natuurlijk niet zonder aanmelding bij een activiteit aan.
 6. Gasten: Als je iemand wilt meebrengen die niet via Meet5 is aangemeld, vraag dan vooraf in de groepschat of de andere deelnemers akkoord gaan. Dat geldt ook voor honden, katten en andere huisdieren die je wilt meebrengen.
 7. Respecteer de organisator: De organisator kiest de activiteit en de planning. Probeer dus niet van wijn proeven ineens bier proeven te maken. Kopieer je een template van een activiteit van iemand anders voor je eigen activiteit, let er dan op dat je de titel en de informatie bijwerkt. Als een organisator voor een activiteit kosten voorschiet, betaal die dan zo snel mogelijk terug of regel een vervangende deelnemer als je zelf niet kunt.
 8. Fatsoen: Meet5 is er om met een groep leuke dingen te beleven. Er is dus geen plek voor intimiderend, beledigend, discriminerend, seksistisch, lasterlijk, pornografisch, bedreigend, geweld verheerlijkend, racistisch, rechts-/links-extremistisch en ander moreel verwerpelijk of illegaal gedrag bij het plannen en tijdens de activiteiten of in de chats. Activiteit met een seksuele context (ook gemengde sauna’s of naaktstrand) zijn bij Meet5 niet toegestaan.
 9. Dubbele groepen: Organiseer je een tweede groep voor een bestaande activiteit, bijvoorbeeld een concert, dan gaan de twee groepen los van elkaar op pad. Is er een reservering nodig, maak dan een eigen reservering voor de tweede groep.
 10. Commerciële activiteiten: Activiteiten bij Meet5 worden niet door commerciële aanbieders georganiseerd. Alleen officiële sponsors of partners kunnen commerciële activiteiten bij ons aanbieden, waarvan we denken dat die voor de community relevant zijn. Als dat voor jou interessant is, laat het ons team dan weten.
  Ook ticketverkoop via Meet5 is niet toegestaan. Meer voorbeelden vind je in ons artikel Welke activiteiten zijn niet toegestaan?

Hou je je niet aan de regels hierboven, hebben we het recht om je toegang tot de app te weigeren of je mogelijkheden te beperken. Dat doen we niet graag, maar we doen het als we daarmee de community kunnen beschermen. We geven je in zo’n geval ook graag de mogelijkheid om zelf nog een keer over je gedrag na te denken.

Mogelijke consequenties bij overtreding van de community-regels:

 • 48 uur niet kunnen aanmelden voor nieuwe activiteiten
 • Voorlopig blokkeren van alle activiteiten bij Meet5
 • Permanent blokkeren van Meet5-account

We hopen met deze community-regels duidelijkheid te geven over hoe we de Meet5-community zien. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk: heb het leuk met elkaar en ga respectvol met elkaar om.