Stap 1: Vul je profiel in

Met een sympathiek en vooral goed gevuld profiel, leer je bij Meet5 snel nieuwe mensen kennen. Je profiel is de basis om aan activiteiten mee te kunnen doen.

Je profielfoto

Andere leden zien je profielfoto als eerste. Het is dus belangrijk dat je gezicht goed zichtbaar is, want andere deelnemers willen je kunnen herkennen bij een activiteit. Vermijd korrelige of onscherpe foto’s, en foto’s waarop je gezicht bedekt is. Groepsfoto’s zijn ook niet zo handig.

Meerdere foto’s uploaden hoeft niet, maar geeft anderen wel een beter beeld van je. In die aanvullende foto’s is het minder belangrijk dat je gezicht prominent in beeld is. 

Je profielbeschrijving

In je beschrijving kun je jezelf voorstellen, zodat anderen je kunnen leren kennen. Hoeveel je schrijft, bepaal je zelf. Vaak zijn een paar zinnen al voldoende. Vertel iets over je hobby's, deel je lievelingsquote of beschrijf je persoonlijkheid. Hier is plek voor creativiteit!

Tags

Tags kun je gebruiken om je interesses snel zichtbaar te maken op je profiel. Je kunt er maximaal 20 toevoegen. Ook maken tags het voor andere leden makkelijk om de juiste mensen voor hun activiteiten uit te nodigen. Heb jij bijvoorbeeld de tag “hardlopen” in je profiel? Dan kunnen leden die hardlooprondes organiseren jou makkelijker uitnodigen.

Heeft jouw interesse nog geen tag, dan kun je er een aanmaken door je interesse in te typen.

Stap 2: Nieuwkomers-gesprek

Elke dinsdag om 18:00 is er een online introductie waar we de belangrijkste functies van de app laten zien: het Nieuwkomers-gesprek. We vertellen dan ook wat meer over de community en je kunt natuurlijk vragen stellen. Meestal duurt dat 1 tot 1,5 uur, dat hangt af van het aantal vragen. 

Je kunt deelnemen via deze link: 

https://us02web.zoom.us/j/87819245247 

Zoom-ID: 849 7180 0927

Die link blijft geldig en wordt iedere week opnieuw gebruikt.

Je vindt het Nieuwkomers-gesprek ook in de app. Tik daarvoor bovenin op de zoekbalk en typ vervolgens 'Nieuwkomers.' Deelname is natuurlijk niet verplicht en je kunt ook altijd later nog deelnemen.

Stap 3: Je eerste activiteit

Met een volledig profiel kun je aan activiteiten deelnemen. Die vind je via Voor mij > Uitnodigingen of door de lijst met activiteiten te bekijken. Kies een activiteit die je interesseert, tik erop en tik op Deelnemen.

Heb je dat gedaan, dan opent de groepschat voor die activiteit. Daar kun je met andere deelnemers chatten. Natuurlijk is het altijd leuk om iedereen alvast even te begroeten.

Als eerste activiteit is een Meet5-maandtafel altijd een goede keuze. Die vind je elke week in verschillende steden. Je kunt er in de app ook naar zoeken door in de zoekbalk maandtafel te typen. Dan vind je alle maandtafels die binnen jouw radius georganiseerd worden.

Stap 4: Genieten met de community

Heb je aan een paar activiteiten deelgenomen, dan wordt het tijd om zelf iets te organiseren. Dat kan van alles zijn. Wandelen, uit eten, minigolf, picknicken, als het maar iets is wat jij leuk vindt en wat je graag samen met anderen doet. Je eigen activiteit is simpel te organiseren en vaak nog veel leuker dan bij anderen deelnemen. 

Hoe je dat in de app doet, vind je in ons artikel Activiteiten organiseren.